logo

Wijkagenda Bomen- en Bloemenbuurt

Wat is er bekend over de wijk?

In het wijkprofiel staan bijna alle feiten en cijfers van de Bomen- en Bloemenbuurt. De bewonersorganisaties van de Bomen- en Bloemenbuurt hebben op basis van het wijkprofiel de belangrijkste 5 thema’s voor de wijk uitgekozen.

Bekijk het wijkprofiel

De 5 thema's voor de Bomen- en Bloemenbuurt

1. Duurzaam

De Bomen-en Bloemenbuurt is redelijk dichtbebouwd en kan vast groener. Duurzaam gaat ook over schonere energie zoals zonnepanelen, windenergie en van het aardgas af. Ook deelauto's en leenfietsen zijn duurzaam, net als afvalscheiding.

Bekijk de ideeën

2. Verkeer

Kun je je auto nergens kwijt en weet je daar wel een oplossing voor? Of wil je juist minder auto's in je straat en een vrijstraat? Heb je ideeën over hoe de Bomen- en Bloemenbuurt beter bereikbaar kan worden met auto of openbaar vervoer? Of hoe het verkeer veiliger kan?

Bekijk de ideeën

3. Straten, pleinen, parken

De Bomen- en Bloemenbuurt is over het algemeen schoon en veilig. Maar wie weet, zie jij nog wel plekken waar het beter kan. Of mis je speeltoestellen voor de kinderen, bankjes, fietsenstallingen of leuke ontmoetingsplekken in de wijk. Alles wat je bedenkt dat met een leukere, veiligere buitenruimte te maken heeft, kun je indienen. 

Bekijk de ideeën

4. Zorgen voor elkaar

De Bomen-en Bloemenbuurt heeft veel oudere bewoners. Is daar nu en straks nog wel voldoende voor geregeld zodat zij in de wijk kunnen blijven wonen? Kijken mensen wel genoeg naar elkaar om?  Komen jong en oud elkaar tegen? Vereenzamen mensen niet? Zitten er mensen in de schuld en worden die geholpen? Zijn er initiatieven te bedenken waardoor de zorg voor elkaar toeneemt?

Bekijk de ideeën

5. Overig

De vier thema's hierboven zijn gekozen op basis van het wijkprofiel en gesprekken tussen ambtenaren en bewoners. Maar we kunnen natuurlijk van alles vergeten, dat je ook belangrijk vindt. Ideeën om de wijk beter te maken die niet onder één van de andere vier thema's vallen, kun je indienen. Is er iets in de openbare ruimte niet in orde? Doe dan een melding openbare ruimte bij de gemeente.

Bekijk de ideeën

Login om verder te gaanAnnuleren